AMARAN!!

blog ini tidak sesuai dibaca oleh pelajar2 sekolah. Ini kerana penggunaan ejaan dan tatabahasa di dalam blog ini telah dikompomkan oleh aku sebanyak 100% menyeleweng dari apa yang telah di ajar para guru di sekolah2 seluruh Malaysia.

Monday, November 23, 2009

masakan western

rumah sewa seksyen 16,bangi..sekitar tahun 2007

aku dah rasa bosan asyik makan ayam kicap,ayam sambal..ulang2 menda tu je yang budak2 ni masak..oleh kerana minggu itu turn aku dan muslim memasak,jadi kami akn membuat pembaharuan..aku telah berazam untuk membuat masakan western..muslim bersetuju..beliau bagi aku adalah penolong chef yang terbaik pernah di lahirkan oleh aku,selain chef wan yang kini telah menjadi chef popular di malaysia..jangan engkorang heran kenapa aku memilih untuk low profil,aku tidak suka untuk menjadi popular seperti chef2 yang aku didik kerana bagi aku sederhana itu indah..pengalaman2 aku begitu berharga..antara pngalaman manis aku ialah dengan memenangi tempat ketiga kejohanan memasak mee anjuran institusi kemahiran sedunia yang berlangsung di darwin australia..selain itu aku pernah bertarung nyawa dengan menggoreng ikan tilan yang di bawa pulang dari sungai pahang oleh sahabat seperkutuan aku semasa aku belajar di IKM of cambridge di london pada 3 tahun yang lepas..dengan pengalaman yang ada, aku yakin masakan western amat la mudah dan kacang untuk aku sediakan..aku canangkan tentang keinginan aku untuk memasak cara western..ternyata kutu2 itu menyokong aku..mereka seperti teruja..aku memulakan langkah..aku amat yakin sekali memotong bahan,sekali sekala aku lihat muslim menyalin segala resipi yang ada..bawang aku potong dengan lemah gemalai,kuali aku panaskan..bawang aku mayang di dalam kuali..bau haruman mula naik semerbak..aku lihat halkum muslim turun naik laju..aku tersenyum...budak2 rumah mula mengintai..masing berasa saspen..aku mula berasa megah..siap la sardin TC boy..

nota jari..
aku berasa yang sardin juga adalah salah satu cabang masakan western..engkorang rasa macm mana?



2 pengomen:

niSah said...

aku rase...

aku rase kn...

sardin tuh kn...

hanya la di masak oleh...

org...

yg x reti masak je...

huahuahuahua...

tp sardin tuh sdp(^_^)

littLe[gurl]-budaKecik [farhana] said...

western ker??????

international kut sbb dia dimakan serata pelusuk... =)

i love sardin apalagi klu nenek aku yg masak....

bukan aku jer, pakcik2 makcik malah mak aku pon masih giler kat sardun yg nenek aku masak.. =)