AMARAN!!

blog ini tidak sesuai dibaca oleh pelajar2 sekolah. Ini kerana penggunaan ejaan dan tatabahasa di dalam blog ini telah dikompomkan oleh aku sebanyak 100% menyeleweng dari apa yang telah di ajar para guru di sekolah2 seluruh Malaysia.

Friday, December 25, 2009

mas kahwin

oakland seremban,24 dec 2009

aku melepak ngan iqbal dan cik din sambil pekena air kenduri kat kedai makan..sambil berborak pasal student di kelas masing2..aku yang baru first time mngajar mula meminta petua bagaimana menghandle kelas dengan cara yang terbaik..rancak kami bersembang tentang bagaimana untuk mengauta para pelajar kami dengan lebih berkesan, datang encik noraini secara kilat duduk di meja kami sambil mebuat kecah tentang mas kahwin di selangor yang naik rm 300..aku yang mendengar berita ini mula berasa cuak..apa celaka naik mendadak..aku terpikir untuk berbincang dengan cik ida..aku berkira2 nak turunkan hantaran dalam rm 5 riban.. aku akan slow talk dan memujuk dengan cara halus lagi berkesan...

***********************************
malam tu aku sms cik ida laju2

aku: kau tau x mas kahwin kat selangor dah naik
cik ida: tau,naik rm300 kan
aku:tau gak ko ek tentang berita2 ni ek
cik ida:haha,apa pasal cerita pasal mas kahwin ni
aku:apa kata hantaran kita kurangkan,sebb mas kahwin pun dah naik
cik ida:bila masa lak naik??
aku:la tadi baru ko kata ko tau selangor naik harga mas kahwin
cik ida: bila masa taiping terletak dalm selangor

aku tepuk dahi sambil menyumpah diri

notajari
macm mana aku leh lupa makwe cute aku orang taiping,aku rupanya anak selangor..




4 pengomen:

NaGih@ said...

hahaha..
apela tepeng ngn selangor pon dah boleh terkonfius.

syAfA said...

hahaha..
cmne nie mkwe duk taiping ley lupa?
hehe..
anyway,ttg mas khwin tu mmg mnjadi masalah ek skang terutama di selangor..sian gak kaun lelaki yg mau khwin ngan org selangor..:)

p/s; keyboardcbuk nie nme pe ek?
asal xletak gmbar2??
~maaf tnya...juz tnya..anyway,ur blog so nice..:)

bila jari menekan keyboard cabuk said...

Nagiha..aku makan kpala ikan tu jadi lupa

syafa..aku x minat bergambar..huhu

justmemyselfandi-seo said...

amboi2..:)